Vicepreşedintele CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu: Argeşul a devenit un fel de groapă de gunoi a mai marilor de la Bucureşti

0
433

Prezent la conferinţa de presă săptămânală a CJ, vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu a adus acuze grave ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, în cazul fabricii Lactate Brădet unde s-a găsit bacteria E.coli într-un lot de 25 de kilograme de brânză proaspătă.

 

“Mi se pare o declaraţie iresponsabilă din partea domnului ministru de la Agricultură în ce priveşte fabrica de produse lactate de la Brădet. În primul rând că nu ar fi trebuit să facă public numele firmei, mai ales că rezultatele analizelor nu sunt finale la această dată. Atâta timp cât părinţii celor internaţi la spitalul Marie Curie au spus că nu au dat brânză proaspătă copiilor, iar analizele făcute până la această dată, atât la personal, cât şi la produse au ieşit bine, domnul ministru a făcut o declaraţie, repet, iresponsabilă, care a afectat foarte mult imaginea fabricii Lactate Brădet. După cum se ştie chiar domnul director al DSVSA Argeş, Dănuţ Lupu, a declarat că brânza cu E.coli produsă de Lactate Brădet, descoperită luni, nu are cum să fie cauza îmbolnăvirii bebeluşilor de sindrom hemolitic uremic şi nici a morţii a trei dintre ei.

Din nefericire, aceasta nu este singura gafă a miniştrilor din Guvernul Cioloş. Nu mai târziu de săptămâna trecută ministrul Sănătăţii a cerut Consiliului Judeţean să demită conducerea Spitalului de Pediatrie din Piteşti în scandalul bebeluşilor.
În primul rând, cred că ministrul Sănătăţii nu cunoaşte procedurile de demitere a conducerii unui spital. Nu conducerea CJ Argeş poate solicita revocarea, ci Consiliul de Administraţie al spitalului poate solicita demiterea managerului, în condiţiile în care s-au constastat nereguli în activitatea şi atribuţiile echipei manageriale. Dar cum nu există niciun raport finalizat de specialiştii din Ministerul Sănătăţii sau din cadrul Corpului de Control al premierului nu se poate pune în aplicare o astfel de măsură. Însă prin această afirmaţie, ministrul a pus o presiune şi mai mare pe medici, care se consideră nevinovaţi şi sunt convinşi că Patriciu Achimaş Cadariu încearcă să-i scoată pe ei ţapi ispăşitori, în condiţiile în care copilul din Mioveni a fost plimbat pe la mai multe spitale din Bucureşti şi trimis înapoi la Piteşti. Ca să nu mai vorbim şi de declaraţia aberantă despre autostrada Piteşti – Sibiu, făcută tot de un membru al Guvernului Cioloş. Ce să înţelegem din toate acestea? Că Argeşul a devenit un fel de “groapă de gunoi” în care fiecare aruncă ce vrea sau cum vrea cu vorbele”, a declarat Dorin Mărăşoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here