Vicepreședintele C.J. Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, s-a întâlnit cu asociațiile de tineret din județ

21 de asociații și fundații de tineret au răspuns astăzi invitației Consiliului Județean Argeș de a participa la întâlnirea ce a avut ca temă regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general și Legii Tinerilor nr. 350/2006 și au fost prezentate noile modificări ale actelor normative care vizează tineretul. De asemenea, le-au fost solicitate și propuneri privind obiectivele generale care să fie introduse în Ghidul solicitantului privind regimul finanţărilor nerambursabile de la bugetul local al județului Argeș, pentru activităţi nonprofit de interes general – proiecte de tineret”. 

“Mulțumesc tuturor celor prezenți. Scopul întâlnirii de astăzi este acela de a vă prezenta ultimele noutăți în ceea ce privește programul de finanțare, proiectele Consiliului Județean Argeș din anul 2023, dar și colaborările pe care vrem să le avem cu fiecare dintre dvs. În plus, vrem să reluăm subiectul legat de constituirea Comitetului Consultativ pe Probleme de Tineret la nivelul județului Argeș, al cărui scop principal ar trebui să fie gândirea unei strategii pe cinci ani la nivelul județului. Pentru cofinanțarea proiectelor de tineret, anul acesta Consiliul Județean Argeș a alocat suma de 300.000 de lei. Finanțarea maximă din partea Consiliului Județean Argeș nu poate depăși 50.000 lei” – vicepreședinte Consiliul Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

 “Pentru anul 2023, în cadrul proiectelor de tineret, domeniile de activități sunt educația non-formală, cultural-artistic, social – civic, antreprenoriat, voluntariat, turism, mediul înconjurător, digitalizare, promovarea unui stil de viață sănătos. Domeniile de activitate mai sus menționate se pot implementa prin următoarele tipuri de activități: ateliere de lucru, focus grup, școli de vară, concursuri, mese rotunde, dezbateri, conferinţe, simpozioane, întâlniri de lucru, festivaluri, campanii de informare, promovare, conștientizare, ecologizare, schimburi de experiență la nivel național și internațional, caravane, expoziţii, târguri, spectacole, concerte, alte activități asemănătoare sau conexe. Cererea de finanțare a fost și ea actualizată, cuprizând descrierea proiectului, a solicitantului, a partenerilor, obiectivelor generale și specifice, alegerea domeniului de activități, tipurilor de activități, justificarea proiectului, calendarul de activități, bugetul proiectului. Vor fi eligibile acele proiecte de tineret care: ating minim un obiectiv general, se încadrează în domeniile de activitate și tipurile de activități, se încadrează în perioada de derulare stabilită pentru concurs, precizată în anunțul de participare, minimum 70% dintre beneficiari sunt tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani. Solicitanţii sau partenerii asigură contribuţia minimă de 10% din costul total al proiectului propus spre finanţare – Roxana Stoenescu, director Direcția Cultură, Turism și Tineret.

Ținând cont de faptul că anul acesta Comisia Europeană a declarat anul 2023 ca An European al competențelor, cu scopul de a da un nou impuls învăţării pe tot parcursul vieţii, precum și de politicile în domeniul tineretului, Strategia Europeană de Tineret 2019 – 2027, Rezoluția Tinerilor din România 2020 – 2027, obiectivele generale ale„Ghidul solicitantului pentru proiecte de tineret” trebuie să se încadreze și în această temă.

 La evenimentul de astăzi au răspuns invitației: 

# Direcția Județeană de Sport Argeș

# Fundația Județeană pentru Tineret Argeș

# Casa de Cultură a Studenților Pitești

# AIESEC Piteşti

# Asociația de Turism și Ecologie pentru Tineret „Zimbrul Carpatin”

# Asociaţia „Teatrul pentru Toţi”

# Asociația APLIC

# Asociaţia „Imago Mundi”

# Asociaţia Iniţiative ale Voluntarilor Mioveni

# Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Argeş

# Organizaţia „Salvaţi Copiii” – filiala Argeș

# Asociaţia Culturală de Tineret „Vatra”

# Asociaţia „Clubul Prieteniei”

# Asociația Studențească Ingmed Pitești

# Asociația „Dăruim Zâmbete”

# Asociația pentru Dezvoltare GhepArt

#Asociația „Alchimiștii”

# Asociația „Educație prin dăruire”

# Asociația Beintech

# Fundația „Leul Albastru”

# Asociația „Azi Elevi, Mâine Lideri”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here