Vicepreședintele Adrian Bughiu a reprezentat CJ Argeș la lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România

La eveniment au participat și Nicolae Ciucă – premierul României, Paul Stănescu – vicepreședintele Senatului, Adrian Câciu – ministrul Finanțelor, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Nicolae Bode – ministrul de Interne, Ligia Deca – ministrul Educației, Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi și mai mulți secretari de stat.

În cadrul ședinței, care are loc la Sibiu, au fost abordate mai multe subiecte de interes, precum bugetul Uniunii pe anul în curs sau strategia generală pentru anii 2023-2024.

Anul acesta este unul special pentru că UNCJR marchează 30 de ani de la înființare.

Agenda de lucru a fost una extrem de importantă pentru ceea ce urmează să se întâmple la nivelul acestei structuri asociative naționale. S-a dezbătut amplu problema surselor de finanțare pentru Consiliile Județene pentru următoarea perioadă și provocările care ne așteaptă mai ales că, așa cum este și cazul județului Argeș, se intră în linie dreaptă cu finalizarea unor ample proiecte de dezvoltare pe fonduri europene sau guvernamentale.

Pe lângă proiectele județene de dezvoltare, s-a discutat și despre investițiile care se derulează prin programele guvernamentale. Anul acesta, Argeșul este unul din județele fruntașe în privința accesării acestor programe, inclusiv cele privind programul Anghel Saligny. 15 proiecte au fost semnate chiar în urmă cu două zile.

Până în 2027, Argeșul ar putea beneficia de investiții în infrastructură la un nivel record până acum. Proiectele implementate de ministerul Transporturilor pe zona de infrastructură rutieră, care impactează și județul Argeș, vizează peste 600 de km de drumuri, valoarea ridicându-se la 4879,8 milioane euro fără TVA, iar zona feroviară vizează 732 de kilometri de cale ferată, valoarea ridicându-se la 1290,5 milioane euro fără TVA. De asemenea, se are în vedere modernizarea infrastructurii aeroportuare de la Geamăna, o investiție care este estimată la 21 milioane de euro fără TVA. Din acest punct de vedere, prezența reprezentanților Guvernului și Parlamentului României la această Adunare a fost extrem de benefică, pentru că este nevoie de o serie de reglementări, inclusiv pe zona legislativă, pentru îmbunătățirea activității și pentru finalizarea acestor proiecte de dezvoltare”, a precizat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here