Suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat elaborate de prof. univ. dr. Gabriel Oprea nu se confirmă, se precizează în Decizia Consiliului Naţional de Etică.

“€În urma sesizării având ca obiect teza de doctorat elaborată de domnul prof. univ. dr. Gabriel Oprea, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, singurul organism abilitat pentru soluţionarea acestui tip de sesizări la nivel naţional, în cazul persoanelor care ocupă funcţii de demnitate publică, a finalizat procedurile de analiză în acest caz, adoptând  Hotărârea nr. 2165/8.07.2015 prin care constată că nu se confirmă suspiciunea de plagiat.
În procesul de soluţionare a acestei speţe, Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a apelat la specialişti recunoscuţi şi de prestigiu în domeniul juridic.
Menţionăm că prezentul comunicat a fost elaborat având în vedere Hotărârea CNE nr. 2165/8.07.2015”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

Comments

comments