Viața de cerșetor: În Pitești se câștigă cel mai bine! BMW-uri și vacanțe la Monte Carlo!

Primăria Pitești, împreună cu Poliția Locală, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratul Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), a demarat o campanie intensivă împotriva cerșetoriei în oraș. Piteștiul este împânzit de cerșetori, iar autoritățile fac un apel către cetățeni să nu le mai ofere bani celor care cerșesc, ținându-i, astfel, în stradă.


Cei mai mulți cerșetori nici măcar nu sunt din județul nostru, însă vin la Pitești, deoarece aici se câștigă cel mai bine, după cum chiar aceștia spun. ”99% din persoanele care cerșesc pe străzile orașului nu sunt de aici. Sunt din alte județe. Însă vin aici ”pentru că la Pitești se câștigă cel mai bine”. Așa ne-au spus. Pe majoritatea îi știm. Îi avem în evidență. Conform legii îi putem sancționa cu amenzi de 100 la 500 de lei. Îi sancționăm, însă nu plătesc amenzile, și cum cei mai mulți nu au nimic pe numele lor, nu prea ai ce să le faci. Facem apel la cetățeni să nu le mai ofere bani! Cel mai important, oamenii trebui să înțeleagă că cerșetorii câștigă în câteva ore sume mari de bani, de ordinul sutelor de lei, sume pe care majoritatea oamenilor cu serviciu cu siguranță nu le câștigă! Aceasta este realitatea! Îi depistăm pe cei care cerșesc cu sume considerabile la ei! Au fost situații de persoane care cerșeau și conduceau BMW-uri, locuiau la hotel. Reamintesc și cazul altui cerșetor care mergea în vacanțe la Monte Carlo!”, transmite Bogdan Aristănțoiu, purtător de cuvânt al Poliției Locale Pitești.

Cel mai important din acest parteneriat este faptul că odată identificați, cerșetorii pot fi verificați dacă primesc vreun venit: ajutoare sociale, pensii. Și atunci când vor fi sancționați, banii de amenzi vor putea fi opriți din aceste venituri.


Prin parteneriatul cu ATOP-ul, care va coordona și asigură un buget pentru această campanie, sperăm că în curând vom vedea și rezultate și nu vom mai vedea la fiecare colț de stradă câte o persoană care cerșește. ”Rolul nostru este consultativ. Avem și buget pentru acest parteneriat și în curând vom vedea și rezultate. ATOP-ul are un rol de coordonare, parteneriatul fiind asigurat de mai multe instituții, Poliția Locală, ISU, IPJ, IJJ, inclusiv AJOFM, care îi poate îndruma pe acești oameni să-și găsească un loc de muncă”, declară Viorel Enache, președinte ATOP și consilier județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here