Vești proaste pentru români! Pâinea se va scumpi cu 20%. Urmează laptele, carnea, legumele

Pâinea se va scumpi cu 20%. Urmează laptele, carnea, legumele. Preţul pâinii ar putea să crească între 15-20% până în decembrie, influenţat de producţia grâului din acest an, care în unele zone ale ţării a fost afectată de vremea capricioasă, a declarat pentru MEDIAFAX Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

„Preţul pâinii din România este un preţ ireal, mult sub valoarea reală, un kg de pâine costă undeva la 3 lei – 3,5 lei, iar pe raft poate ajunge până la 6-7 lei. La pâine nu s-a modificat preţul faţă de anul trecut, de acum încolo se poate modifica pentru că vremea capricioasă a cam afectat producţia. Până la finalul anului s-ar putea înregistra o creştere cu 15-20%”, a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Sindicatelor Federaţiei din Indutria Alimentară.

De asemenea, liderul sindicatelor din industria alimentară spune că în România se aşteaptă creşteri de preţ şi la lapte, carne sau legume.

„La lapte este o creştere de 8% care este parţial nejustificată, dar dacă discutăm depre lapte şi despre o astfel de creştere trebuie să discutăm că în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde preţul a scăzut cu 12%, ori de ce în România există această creştere iarăşi este un lucru pe care nu pot să mi-l explic în mod direct”, spune Frumosu. Citește mai mult pe mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.