Veşti bune! Prima zi fără confirmări de gripă în Argeş, după mult timp. Azi, 7 ianuarie, până la această oră, la nivelul secțiilor Spitalului Județean de Urgență Pitești nu s-au înregistrat confirmări noi de cazuri de gripă. În total, sunt 76 de cazuri de gripă confirmate, dintre care 30 la adulți și 46 la copii, fiind recoltate 119 probe.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Pitești sunt internați 64 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.

În cadrul celor două unități sanitare, activitatea medicală se desfășoară fără disfuncționaltăți, pacienții beneficiind de îngrijire și asistență de specialitate conform protocoalelor stabilite de Ministerul Sănătății.

În vederea prevenirii transmiterii virozelor respiratorii/gripei asociate asistenței medicale, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești au fost instituite măsuri specifice privind accesul în unitate:

•€ accesul aparținătorilor în unitate se desfășoară doar în timpul programului de vizită și doar pentru un singur aparținător pentru fiecare pacient;
•€ în cazurile excepționale, când sunt admiși în unitate vizitatori, se va scurta timpul de vizită la 10 minute, iar vizitatorii vor purta obligatoriu mască și halat/pelerină de unică folosință. Se va face triajul epidemiologic al acestora, excluzându-se persoanele cu semne clinice de boli respiratorii acute;
•€ în secțiile cu risc crescut –Neonatologie, Boli Infecțioase, Oncologie, Obstetrică, ATI, Hematologie –accesul vizitatorilor este interzis.

În contextul epidemiei de gripa declarată la nivel national, pentru a preveni răspândirea microbilor, specialiștii transmit populației să respecte următoarele recomandări:

✔spălatul pe mâini cu apă și săpun
✔acoperirea gurii și nasului când strănutați sau tușiți
✔aerisirea zilnică a incăperilor in care lucrați sau vă odihniți
✔evitarea aglomerațiilor
✔îmbrăcăminte adecvată temperaturilor de afară
✔izolarea la domiciliu in cazul in care prezentați simptome de infecție respiratorie sau gripă
✔adresarea către medicul de familie și ulterior către medicul specialist pentru consult medical și prescrierea tratamentului adecvat
✔evitați automedicația

Comments

comments