Vești bune pentru șoferii cu permisul suspendat! Modificările intră de azi în vigoare

3,687 views

Vești bune pentru șoferii cu permisul suspendat! Noi modificări asupra legislației rutiere au fost publicate recent în Monitorul Oficial și intră în aplicare de azi. Șoferii care doresc să-și recapete mai repede permisul trebuie să îndeplinească două condiții importante. Potrivit legii, aceștia trebuie să deţină permisul auto de peste un an şi să fie declaraţi admişi la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.

Spre deosebire de situaţia actuală, șoferii vor putea solicita reducerea perioadei de suspendare chiar dacă au mai beneficiat de această măsură în ultimii trei ani sau au mai avut permisul suspendat în ultimii doi ani. Cele două prevederi au fost eliminate din lege.

Perioada de suspendare se poate reduce la 30 de zile, la cererea titularului, pentru următoarele fapte:
-nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
-nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public;
-nerespectarea regulilor de circulație la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
-circulația pe sens opus, cu excepția cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depășire;
-conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;

De asemenea, dacă un conducător auto depăşeşte viteza legală cu 70 km/h şi este singura abatere de acest fel într-un singur an, poate solicita reducerea suspendării la 30 de zile.

Nu pot solicita reducerea perioadei de suspendare cei care au fost implicaţi într-un accident auto şi s-au aflat sub influenţa alcoolului sau ca urmare a neopririi la nivel cu calea ferată, precum şi cei care au cumulat 15 puncte de penalizare în ultimul an de la precedenta suspendare.

Comments

comments