Primul-ministru Florin Cîţu a susţinut joi o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, alături de secretarul de stat al Ministerului de Interne Raed Arafat, în cadrul căreia a anunţat noi măsuri de relaxare începând cu 1 iulie.

”Astăzi am modificat anexele privind prelungirea stării de alertă. Este vorbe de noi relaxări. In spatiile deschise sau inchise, competitiile sportive se vor desfasura cu pana la 50% spectatori.

Numar mai mare la evenimente culturale in aer liber, 2.500 de spectatori, iar peste aceasta cifra, toate persoanele trebuie vaccinate.

Se permite organizarea de evenimente cu peste 2.500 de persoane, doar daca toate sunt vaccinate sau se asigura o distanta de 1 metru intre participanti.

La evenimente festive, 150 de persoane in exterior, 100 in interior, iar maxim 300 pentru persoane vaccinate sau minimum 1 metru distanță intre persoane.

Activitatea operatorilor economici se extinde pana la ora 2 noaptea, cu maximum 70% din capacitate. Nu mai avem nicio limitare pentru hoteluri si am eliminat plata impozitului specific in HoReCa pana la finalul anului. Aceasta masura era dispusa doar pana la sfarsitul acestei luni”, a spus Florin Cîţu.

Comments

comments