Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, anunţă noua strategie a ministerului său. Aceasta a prezentat, marţi, 19 iunie, un Proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care statul va investi mai mulţi bani în angajarea şomerilor şi persoanelor defavorizate.

Potrivit acesteia, statul va dubla subvenţiile acordate angajatorilor care angajează acestea persoane menţionate mai sus. Angajatorii urmează să primească 2250 de lei lunar pentru fiecare persoană angajată, pe o perioadă de cinci ani. Potrivit proiectului, persoanele trebuie să nu aibă loc de muncă sau să beneficieze de ajutor social.

”Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum înainte, pe linia de a nu îi mai susține pe cei care nu vor să muncească, deși au capacitatea de a o face și de a-i sprijini pe cei care doresc să aibă un loc de muncă, dar și de a sprijini mediul de afaceri. În acest sens, statul va plăti câte 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de până la cinci ani, în funcție de categoria din care viitorii angajați fac parte. Sumele vor fi oferite și pentru angajarea de tineri absolvenți, de orice forma de educație, școala profesională, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă și stagiari, persoane cu handicap și persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare, care își găsesc mai greu un loc de muncă, din această cauză”, a declarat ministrul Muncii.

Comments

comments