Veste bună pentru argeșeni! Finanțare nerambursabilă de până la 40.000 euro pentru implementarea de planuri de afaceri

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, Asociatia Oamenilor de Afaceri Arges si Asociatia de Dezvoltare Economico-Sociala au lansat implementarea proiectului “Start Antreprenoriat!” (POCU/82/3/7/106495), proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. Perioada de derulare a proiectului este de 36 luni intre 25 ianuarie 2018 si 24 ianuarie 2021. Obiectivul general al proiectului fiind cresterea gradului de ocupare in Regiunea Sud-Muntenia.

Proiectul “Start Antreprenoriat!” cu o valoare totala eligibila 8.830.942,56 lei, din care 7.506.301,18 cofinantarea UE, va desfasura programe integrate de informare, formare antreprenoriala, acordare de consultanta si mentorat, pentru 310 persoane- someri, persoane inactive, angajati și persoane care desfasoara o activitate independenta (persoane fizice autorizate, titulari ai intreprinderilor individuale si membrii intreprinderilor familiale), care indeplinesc cumulativ, urmatoarele conditii:
– Intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban;
– Au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau urban din regiunea sud-Muntenia (judetele Arges, Calarasi, Dimbovita, Giurgiu, Prahova, Teleorman);
– Nu fac parte din grupul tinta al tinerilor NEETs cu varsta intre 16-24 ani care nu sunt salariati, nu sunt inscrisi la somaj sau intr-o forma de invatamant.

Principalele rezultate previzionate prin implementarea proiectului:
– 310 persoane selectate in grupul tinta, din care 150 femei, instruite prin 16 sesiuni de cursuri de competente antreprenoriale;
– 38 de planuri de afaceri selectate -pe baza unei competitii- pentru finantare prin ajutorul de minimis;
– 76 de locuri de munca create, care vor trebui mentinute si dupa terminarea proiectului.

Persoanele ale caror planuri de afaceri au fost aprobate pentru finantare vor beneficia de efectuarea unui stagiu de practica intr-o intreprindere cu profil similar profilului afacerii finantate, de consiliere/consultanta/mentorat, asistenta pentru infiintarea intreprinderilor prin inregistrare la Oficiul Registrului Comertului si incheierea contractelor de finantare prin ajutor de minimis.

Dupa obtinerea ajutorului de minimis se va asigura monitorizarea functionarii si dezvoltarii afacerilor finantate si decontarea sumelor finantate pentru implementare.
Firmele finantate vor trebui sa mentina fiecare, pe o perioada de 18 luni, 2 posturi create prin afacere.

Informatii privind selectarea pentru GT se pot obtine folosind urmatoarele surse de informare: website-ul : www.aoaarges.ro; email: aoaarges@gmail.com; Telefon: 0723.600.931, 0248.219.299.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here