Veste bună la început de an! Autostrada Piteşti – Sibiu a primit acordul de mediu. ANPM (Agenția Națională pentru Protecția Mediului ) a emis acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu – Pitești, document care deblochează practic cel mai important proiect rutier al României. Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, anunța la sfârșitul anului trecut că după ce se va obține acordul de mediu se pot organiza licitații pentru loturile 2, 3, și 4. De asemenea, tot după primirea acordului de mediu vor fi comunicați și câștigătorii pentru loturile 1 și 5, care au fost deja licitate.

În iulie 2017, CNAIR a scos la licitaţie secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Sibiu-Piteşti, pentru execuţia cărora a primit în octombrie nouă oferte (secţiunea Sibiu – Boiţa), respectiv opt oferte (secţiunea Curtea de Argeş – Piteşti).

Valoarea totală a investiţiei autostrăzii Piteşti – Pitești va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor. Autostrada Piteşti – Sibiu este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Comments

comments