Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a intrat în direct, pe canalul direct de Youtube al lui George Buhnici, unde a vorbit despre pandemia de coronavirus care a afectat România. Vela a vorbit despre amenzile pe care autoritățile le vor aplica cetățenilor după data de 15 mai, când România va ieși din starea de urgență și va intra în stare de alertă.

“Dacă nu aveți mască, dacă o societate nu își decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant, o terasa. Vor fi amenzi și pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”, a precizat Vela.

În ceea ce privește călătoria în mijloacele de transport în comun, Marcel Vela a declarat că cel puțin la metrou vor fi polițiști care vor veghea ca oamenii să aibă mască

“La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112, dacă cineva nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știinta. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască” , susține Marcel Vela.

”Deocamdată, discuția a fost doar de metrou, nu am avut o discuție și cu transportul public în comun. Ține de autoritațile locale. Probabil vom gasi soluții. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată țara pe ideea că oamenii sunt de rea credință. Cred ca se vor liniști când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea și măsuri coercitive foarte transparente”, a mai spus Vela.

Comments

comments