Sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale, în perioada 10-14 aprilie 2013, România va participa la cel de-al 41-lea Salon Internaţional de Invenţii de la Geneva-Elveţia. Printre cei care au acceptat invitaţia Ministerului se numără şi Universitatea de Stat din Piteşti, care se va prezenta la Geneva cu trei invenţii realizate de profesori şi studenţi.

Deşi concurenţa va fi una extrem de dură, oficialii Universităţii speră la o medalie, considerând că cel puţin una dintre ele va reprezenta o adevărată „bombă” ce va impresiona. „Nu vă pot da informaţii asupra proiectelor, însă vă pot spune că unul dintre ele ar putea prezenta interes pentru domeniul militar”, ne-a declarat rectorul Ionel Didea. Cu toate că proiectul este „Strict secret”, vă putem spune că, după câte se pare, acesta se referă la o maşină specială ce ar putea aduna răniţii de pe câmpurile de luptă.  
De anul trecut, Universitatea din Piteşti are un institut de cercetare, creat  prin reunirea sub aceeaşi cupolă a celor 19 centre de cercetare, unde au activat, de-a lungul timpului şi până în prezent, profesionişti de marcă. Potrivit declaraţiilor rectorului Ionel Didea, scopul ar fi obţinerea recunoaşterii proiectelor şi a cât mai multe fonduri, bani ce se vor întoarce, ca investiţii, tot în cercetare.
De asemenea, se urmăreşte premierea şi implicarea studenţilor cu rezultate bune, ceea ce va spori gradul de interes în rândul acestora.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI