Vechiul corp al spitalului Racovița din Mioveni, pregătit să trateze pacienții bolnavi de COVID-19. În contextul pandemiei de COVID-19, având în vedere ritmul alarmat de creștere al cazurilor de persoane infectate la nivel național, pe fondul deciziilor luate la nivel central și local, administrația Spitalului Mioveni și Consiliul Local se pregătesc pentru a putea primi și trata persoane care prezintă simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus.

Începând din cursul săptămânii trecute, au demarat ample acțiuni de reorganizare, dotare și dezinfectare a spațiilor din vechiul corp al spitalului Racovița, clădire aflată în curtea Spitalului Orășenesc Mioveni.

În cele trei corpuri ale acestei clădiri au fost instalate paturi, camere de izolare, s-au creat filtre sanitare și proceduri de lucru specifice, s-au făcut revizii tehnice la instalațiile de fluide medicale, instalațiile de oxigen, instalație electrică și ample acțiuni de dezinfecție ale saloanelor.

”Activitatea de tratare a persoanelor cu coronavirus nu va afecta în niciun fel activitatea din noul spital, iar personalul și pacienții din cele două clădiri vor avea intrări separate, spații și sectoare delimitate pentru a nu interacționa”, transmite primarul Ion Georgescu.

 

 

Comments

comments