Vasile Blaga, cercetat sub control judiciar. Acesta demisionează din funcţia de copreşedinte al PNL

0
313

Copresedintele PNL Vasile Blaga a fost plasat sub control judiciar în dosarul de trafic de influenţă în care a fost audiat mai mult de două ore la sediul DNA Ploieşti.

Conform unui comunicat de presă PNL, semnat de Vasile Blaga, acesta spune că îşi va dovedi nevinovăţia, dar şi că este garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului, motiv pentru care îşi va depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL.
„In urma acuzatiilor care mi s-au adus astazi, imi voi dovedi nevinovatia in fata institutiilor abilitate. Eu insumi sunt garantul respectarii Statutului PNL si a tuturor deciziilor partidului. Nu pot sa cer colegilor mei sa respecte criteriile de integritate, iar eu sa nu o fac.
Ca atare, voi actiona in consecinta si imi depun demisia din functia de co-presedinte al Partidului National Liberal si din cea de sef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, se arata intr-un comunicat de presa al PNL, semnat de Vasile Blaga.

Conform unui comunicat al DNA, Vasile Blaga si Stefan Gheorghe – lideri ai PDL la acea vreme – au actionat pentru a „aduce bani la partid”, prin intermediul unor licitatii trucate.
Astfel, Blaga ar fi primit mita, in total, 700.000 de euro – spun procurorii anticoruptie, dupa ce Stefan Gheorghe a cerut de la omul de afaceri Berdila Horatiu Bruno „un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract”.
Cei doi politicieni impreuna cu omul de afaceri sunt acum urmariti penal de DNA.
„In perioada 2011 – 2012, suspectul Stefan Gheorghe l-a informat pe suspectul Blaga Vasile asupra demersurilor prin care, prin intermediul directorului unei companii nationale din domeniul energiei se urmarea obtinerea de bani pentru partid. Concret, prin incheierea de contracte de catre respectiva companie nationala – prin licitatii trucate – cu firma suspectului Berdila Horatiu Bruno, acesta a transferat din contractele respective o anumita suma de bani la partid, reprezentand un procentaj prestabilit din valoarea contractelor.
Astfel, in perioada 2011 – 2012, suspectul Stefan Gheorghe i-a conditionat persoanei numite prin influenta sa, ca va fi mentinuta in functia de conducere la compania nationala din energie daca vor fi atribuite societatii reprezentate de Berdila Horatiu Bruno o serie de contracte de achizitii servicii si produse IT.
In paralel, Stefan Gheorghe i-a promis lui Berdila Horatiu Bruno ca va interveni la directorul companiei, astfel incat firma omului de afaceri sa castige licitatiile publice organizate, iar in schimb, a pretins si a primit un procentaj cuprins intre 10 si 25% din valoarea fiecarui contract astfel incheiat, primind pentru sine si pentru formatiunea politica din care facea parte suma totala de aproximativ 25.000.000 lei.
Primirea in mod repetat de catre suspectul Blaga Vasile, in perioada 2011 – 2012, in trei randuri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum si de la suspectul Stefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a caror provenienta avea cunostinta, prin prisma celor de mai sus, a reprezentat consfintirea intelegerii anterioare.” – se arata in comunicatul DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here