Comerțul cu alimente, băuturi și tutun a crescut, în luna octombrie, cu 23,8% în funcție de vânzările brute și cu 25,1% în funcție de numărul de zile lucrătoare și sezonalitate comparativ cu aceeași lună a anului trecut, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

 

Probabil ca urmare a reducerii TVA, vânzările de alimente, băuturi și tutun au cunoscut o creștere semnificativă pe parcursul acestui an, punctul maxim fiind atins în luna septembrie, când creșterea a fost de peste 27% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, conform datelor INS.

În primele zece luni, vânzările de alimente, băuturi și tutun au crescut cu 17,1% ca serie brută și cu 16,3% în funcție de sezonalitate comparativ cu perioada ianuarie – octombrie 2014.

Per ansamblu, comerțul cu amănuntul, cu excepția vânzărilor de autovehicule, a crescut cu 11,1% în luna octombrie comparativ cu aceeași lună a anului trecut, atât ca serie brută cât și ca serie ajustată. În primele zece luni, comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,4% în funcție de vânzările brute și cu 6,9% în funcție de sezonalitate și numărul de zile lucrătoare.

Comments

comments