Aflat în conflict direct cu preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, după ce a fost exclus din partid, Marian Vanghelie a descris modul în care au ajuns, în ultimii doi ani de guvernare, banii publici către compania Tel Drum, aflată în sfera acestuia de influenţă şi a susţinut că „motivul real” pentru care a plecat în 2009 de la Interne ar fi fost acela că „a primit pe sub uşă un plic”. „Din păcate pentru el, a primit nişte documente pe sub uşă. Ştiţi ce era în acel plic? Toată radiografia Tel Drum-ului. Cu paranteze şi cu toţi colegii pe care îi are de clasă şi care sunt acţionari, cu lucrările şi cu problema care nu este închisă la Uniunea Europeană, cu fondurile europene”, a invocat Vanghelie, într-un interviu, acordat duminică seara, pentru B1. Mai mult, Vanghelie a declarat că va face publică o listă cu toate lucrările din ţară câştigate de firma Tel Drum. Întrebat cum a ajuns să aibă aceste informaţii, Marian Vanghelie a spus că le-a primit de la Moş Crăciun…

Vanghelie l-a acuzat pe Dragnea că, din postura de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, ar fi finanţat doar proiecte locale la care putea ajunge Tel Drum. „Eu ştiu aşa: că domnul Liviu Dragnea, pe unde dă bani, trimite Tel Drum. Depui proiect şi dânsul se uită şi stabileşte unde-i este dânsului mai favorabil şi poate trimite Tel Drum. Până în 2012 a lucrat numai la Teleorman şi, din 2012, a început să lucreze pe toată ţara. Asta este modalitatea de a da bani a domnului Dragnea”, susţine Vanghelie.
Marian Vanghelie spune că primarii „acceptă acest compromis dacă oamenii vor să facă un proiect-două”, dar că, deşi are astfel de informaţii, nu intenţionează să facă o plângere penală. „Eu nu depun plângeri. Eu pot să spun public anumite lucruri”, a spus fostul vicepreşedinte PSD.
Iată şi o parte din lucrările executate de firma Tel Drum în Argeş, în ultimii doi ani:

1. Sistem centralizat de canalizare, comuna Corbeni, judeţul Argeş: 6.447.331 lei, cerere de ofertă, (în asociere cu Instal Gaz).

2. Octombrie 2012: SC Tel Drum SA a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru tronsonul de pe DN 73, km 1+285 – km 7+000, oferind preţul de 2,57 milioane de euro.

3. CNADNR – Anunţ de atribuire numărul 172079/14.08.2013. Descriere contract: Lucrări suplimentare la contractul nr. 83/05.10.2012, având ca obiect „Lucrări de întreţinere periodică pe DN 73, km 1+285 – km 7+000, între Piteşti şi Câmpulung”. Valoarea finală a contractului, fără TVA – 398.952 lei. Tip finanţare: fonduri publice.

4. Contract deszăpezire Autostrada A1, Bucureşti – Piteşti: contract semnat de Tel Drum cu SC Trustul de Autostrăzi Drumuri şi Poduri Argeş SRL, în valoare de 11.129.995,44 lei, fără TVA.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI