Valabilitatea cardurilor, prelungită automat în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate

583 views

Prelungirea valabilităţii cardurilor naţionale de sănătate de la cinci la şapte ani se face automat în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, a anunţat CAS Argeş.

Furnizorii de servicii medicale şi asiguraţii pot utiliza fără probleme cardurile naţionale de sănătate a căror valabilitate inscripţionată pe document a expirat, pentru că sistemul informatic recunoaşte documentul.

Cardurile naţionale de asigurări sociale de sănătate, care aveau termen de expirare 31 iulie 2018, îşi prelungesc valabilitatea de la cinci la şapte ani. Ele sunt recunoscute automat în sistemul informatic, fără a fi necesară prezentarea asiguratului la sediul C.A.S Argeş şi fără a face demersuri de retipărire.

De asemenea, furnizorii de servicii medicale care se afla în relaţie contractuală cu instiţutia noastră, vor oferi servicii medicale, medicamente şi materiale sanitare fără să refuze cardurile cu data de valabilitate 31 iulie 2018, ţinând cont de noile prevederi din Hotărârea Guvernului nr. 458 din 28 iunie 2018 cu privire cu modificarea valabilităţii cardurilor de sănătate de la cinci la şapte ani.

Noile carduri naţionale de sănătate, care se emit începând cu data de 1 august 2018, au o valabilitate de şapte ani, perioada inscriptionată pe suprafaţa din material plastic a documentului.

Comments

comments