Val de seisme în România. După Vrancea, se cutremură şi Mehedinţiul. Un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puţin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs de joi, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Încă două cutremure s-au produs vineri dimineaţă în România, unul dintre ele în Mehedinţi, după ce joi seara trei seisme s-au înregistrat în aceeaşi zonă. Acestea au avut magnitudini de 2,9, 3,3 și 4,6 grade pe scara Richter.

Cele două seisme care au avut loc astăzi dimineaţă s-au produs în zone diferite.

Primul dintre ele, cu magnitudinea de 2,6 pe Richter a avut loc în zona seismică Vrancea, iar cel de-al doilea, de 3 grade, a fost înregistrat la ora 5.17, în Banat, Mehedinţi.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul de vineri dimineață din Banat a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de patru kilometri, în județul Mehedinți. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Craiova (127 km), Timișoara (142 km), Belgrad (145 km), Arad (180 km).

Seismul de 2,6 grade pe Richter de vineri dimineaţă a avut loc la ora 4.25, la o adâncime de 77 kilometri şi a fost înregistrat în apropierea oraşelor Braşov, Bacău, Ploieşti şi Galaţi.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI