Val de cutremure în România, în Vrancea și Prahova

0
88

Val de cutremure în România, în Vrancea și Prahova. Un seism de 3,1 grade pe scara Richter a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 131 kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, Bacău și Brăila. Seismul a avut loc la ora 4:11 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cu o zi în urmă s-au produs alte două seisme. Un alt cutremur cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Prahova, la adâncimea de 196 kilometri.

De asemenea, un alt cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, marți seară, la ora 22.48. Seismul a avut magnitudinea 2,6.

La sfârşitul săptămânii trecute, un val de cutremure a fost înregistrat într-un interval de aproape 12 de ore, în România. Nu mai puţin de cinci seisme de intensitate redusă s-au produs pe 25 iunie, de la ora 17 şi până vineri dimineaţă, la ora 5, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here