Janssen Covid 19 Vaccine Phase 3 trials /// From: Johnson, Linda Date: Tuesday, September 22, 2020 at 8:29 PM To: Hall, Swayne Cc: Fahey, Jon Subject: FW: Photos Trying again. They’re large ( 5 MB), Linda Johnson Medical/Pharmaceuticals/Biotech Writer Associated Press Trenton, NJ 609-392-0657 (direct) 609-392-3622 (Trenton bureau) ljohnson@ap.org From: Sargent, Jake [JJCUS] Sent: Tuesday, September 22, 2020 7:55 PM To: Johnson, Linda Subject: Photos [EXTERNAL] Photos! At last.

Vaccinul împotriva COVID-19 de la Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie. Vaccinul împotriva COVID-19 al grupului american Johnson&Johnson va fi livrat în Europa începând cu 19 aprilie, a anunţat luni societatea, potrivit AFP.

Potrivit Ministerului Sănătății, datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării vaccinului Johnson & Johnson, au confirmat acest lucru.

Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel: din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19; din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19. Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice”, a arată Ministerul Sănătății.

Instituţia precizează că Johnson & Johnson are în desfășurare un alt studiu clinic pentru a evalua eficiența unei scheme cu două doze de vaccin.

În ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită în varianta acoperită de prospect, respectiv de imunizare cu doză unică.

“La 28 de zile după vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate). Este important de menționat și că studiul clinic al Johnson & Johnson s-a desfășurat în mai multe țări, inclusiv Africa de Sud și Brazilia, unde tulpinile emergente circulau deja la momentul respectiv”, au mai transmis reprezentanții ministerului.

Comments

comments