Sindicaliștii din domeniul sănătății au decis să declanșeze greva generală, potrivit Doinei Fănică, preşedinte Sanitas Argeş. Nu a fost stabilită încă data acesteia, dar a început strângerea de semnături pentru deschiderea conflictului de muncă.

Cei din sănătate sunt nemulțumiți că, deși salariile au crescut, nu sunt pe măsura speranţelor medicilor şi asistenţilor medicali.

Sindicaliştii, care au avut luni o ședință, vor declanșa greva generală din cauza regulamentului de sporuri şi a legii salarizării. Decizia de a declanșa greva generală la nivel național a fost luată în unanimitate.

Conform procedurilor, protestul va începe cu patru zile de pichetări, care vor avea loc pe 20, 22, 27 și 29 martie la sediile ministerelor Sănătății, Muncii, Finanțelor, dar și la sediul PSD. Membrii Sindicatului Sanitas Argeş vor lua parte la pichetarea din data de 20 martie.

Mitingul mare de protest se va desfăşura pe 24 aprilie, la acesta urmând a fi prezenţi peste 20.000 de angajați din sănătate, cu toții fiind nemulțumiți de regulamentul de sporuri și de legea salarizării.

Comments

comments