V. Gheorghiță: Varianta Delta continua să se răspândească accelerat

0
34

V. Gheorghiță: Varianta Delta continua să se răspândească accelerat. Coordonatorul Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, insistă asupra necesității creșterii ritmului de imunizare, pentru evitarea deceselor, cazurilor grave și a spitalizării, în urma infectării cu noul coronavirus.

El atrage atenția că varianta Delta continua să se răspândească accelerat:

Valeriu Gheorghiţă: „În ultimele săptămâni, în România se înregistrează o creștere lent progresivă, dar susținută, a numărului de cazuri, iar analiza efectuată de colegii noștri de la Institutul de Sănătate Publică, pe ultimele două săptămâni din luna iulie, arată că 81,5% din cazurile nou confirmate se înregistrează la persoane nevaccinate și 92,6% dintre decese, de asemenea, la persoanele nevaccinate. Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de vârstă arată o tendință de creștere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani, mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani”.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că ultimele studii făcute în Singapore au arătat că vaccinarea cu schema completă, indiferent de serul utilizat, este eficientă mai ales pentru evitarea deceselor și a cazurilor grave, iar eventuala îmbolnăvire este pentru o perioadă mai scurtă și cu simptome mai ușoare.

În acest moment, în România, rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile cu vârsta peste 12 ani este în jur de 30%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here