Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, miercuri dimineață. De altfel, acesta va ocupa funcția de ministru interimar al Sănătății. De asemenea, și secretarul de stat Andreea Moldovan a fost demis.

După demiterea lui Voiculescu, USR PLUS amenință cu ruperea Coaliției. Surse din interiorul alianței susțin că cele două partide nu vor accepta înlăturarea ministrului Sănătății fără acordul lor.

Ionuț Moșteanu, deputat USR-PLUS, susține că gestul premierului Florin Cîțu reprezintă o agresiune în cadrul coaliției de guvernare. „Nu cred că ăsta a fost motivul de justificare a demiterii unui ministru (n.r.: ordinul semnat de Andreea Moldovan). Premierul era informat, din ce știu eu… Ordinul acela conținea recomandări. Trebuia o discuție. Dar nu mi se pare un motiv să-l demiți pe ministru. Vlad Voiculescu are sprijinul nostru. E un act de agresiune a premierului în coaliție. O să avem o discuție în cadrul USR-PLUS și decidem ce facem în continuare. O să aștept să văd rezultatul discuției”, a spus Ionuț Moșteanu la Digi24.

Comments

comments