Ursula von der Leyen, Președinta CE, confirmă că a primit PNRR-ul României. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, confirmă că a primit Planul Național de Redresare și Reziliență al României.

Planul trimis ieri de guvern cuprinde măsuri în domenii precum transporturi sustenabile, educație și sănătate, renovarea clădirilor și digitalizarea administrației publice.

Potrivit ministrului investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea, urmează acum etapa de evaluare și aprobare a Planului pentru ca România să poată finanța diverse proiecte în valoare de 29,2 miliarde de euro.

Cristian Ghinea: Suntem aproape de capătul drumului, ca să zic așa. Urmează evaluarea oficială a Comisiei Europene, vom avea câteva luni în care vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă. Va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații, astfel încât la toamnă să avem Planul aprobat și să mergem mai departe.

Premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna și ministrul Cristian Ghinea vor prezenta mâine toate detaliile Planului.  Din opoziție, social-democrații susțin că politicile promovate de coaliția de guvernare sunt exact același de acum 11 ani.

Într-o postare pe internet, reprezentanții PSD vorbesc de un atac la adresa bugetarilor, de divizare a societății de bani publici în conturile firmelor de casă și de “eterna reformare a sistemului de pensii pentru a-l face sustenabil”.

Comments

comments