UPIT organizează congresul internaţional anual dedicat Limbii şi Literaturii şi Ziua Iei

La sfârşitul acestei săptămâni, Facultatea de Litere a Universităţii din Piteşti găzduieşte cea de-a treisprezecea ediţie a congresului internaţional anual „Limba şi literatura. Repere identitare în context european”.

Organizat de Centrul de cercetări IMAGINES şi de Centrul de Studii Literare, Lingvistice şi Didactice Contemporane în colaborare cu Agence Universitaire de la Francophonie, congresul demonstrează, prin participările prestigioase din ţară şi din străinătate lunga şi solida tradiţie a Literelor la Universitatea din Piteşti, o tradiţie pe care cadrele didactice din actuala Facultate de Litere doresc să o păstreze şi să o continue.

Vineri, Universitatea din Piteşti va sărbători, în organizarea Departamentului Limbă şi Literatură, şi Ziua Internaţională a iei, eveniment ce va reuni participanţii la congres şi studenţii Departamentului Limbă şi Literatură. SE dopreşte astfel marcarea identităţii româneaşti în spaţiul cultural european, o identitate făcută în egală măsură din tradiţie, continuitate şi din apartenenţă la latinitate şi la Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here