Update! Bărbatul a fost consultat de un echipaj medical și transportat la o unitate medicala pentru acordarea de îngrijiri, urmând sa fie supus investigațiilor medicale de specialitate. În cauză se efectuează verificări, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Conform Legii 17 din 1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor, politistii pot efectua uz de arma ”pentru imobilizarea unei persoane care ameninţă cu comiterea cu violenţă a unei fapte prevăzute de legea penală sau care, după comiterea acesteia, nu se supune imobilizării, somaţiilor sau încearcă să fugă, iar rămânerea acesteia în stare de libertate poate pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor”, dar si ,, pentru imobilizarea sau reţinerea persoanelor cu privire la care sunt probe ori indicii temeinice că au săvârşit o infracţiune şi care ripostează ori încearcă să riposteze cu arma ori cu alte obiecte care pot pune în pericol viaţa ori integritatea corporală a persoane”.

”Ca urmare a faptului că unul dintre polițiștii care a intervenit a fost rănit ușor de către persoana în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, transmite Poliția Argeș.

În urmă cu puțin timp, un bărbat de 37 de ani din comuna argeșeană Teiu a fost împușcat de un polițist în picior. Totul a pornit de la o sesizare făcută de localnici din comuna Teiu. Mai mulți săteni s-au plâns că un bărbat de 37 de ani din localitate s-a manifestat agresiv aseară. În urma sesizării, polițiștii l-au căutat astăzi pe bărbat. Acesta a fost găsit într-un sat din localitatea de domiciliu, însă la vederea polițiștilor, acesta a fugit călare pe cal. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Vrând să-l imobilizeze, bărbatul s-a manifestat agresiv cu oamenii legii, aceștia fiind nevoiți să tragă. Argeșeanul a fost împușcat în picior.

Polițiștii Secției de Politie Rurală Leordeni au intervenit pe raza localității Teiu, pentru identificarea și imobilizarea unui bărbat de 37 de ani, cunoscut cu probleme de natură psihică, care s-ar fi manifestat violent față de alte persoane. Bărbatul în cauză nu s-a supus somațiilor, a încercat să fugă și să se opună imobilizării, manifestându-se agresiv față de polițiști, pentru prinderea și imobilizarea acestuia fiind efectuat uz de armă. Cu ocazia imobilizării, a fost efectuat uz de armă asupra bărbatului, ca urmare a faptului că acesta a încercat să folosească împotriva polițiștilor obiecte tăietor înțepătoare pe care le avea asupra sa”, transmite Poliția Argeș.

Comments

comments