Unul dintre cele mai mari viaducte din România se construiește pe drumul expres Craiova-Pitești. Cum arată podul de 1,7 kilometri

Unul dintre cele mai mari viaducte din România se construiește pe drumul expres Craiova-Pitești. Cum arată podul de 1,7 kilometri. Asociația Pro Infrastructura a publicat pe YouTube un clip video care arată cum au evoluat lucrările la podul peste Olt aflat pe tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Pitești.

Filmarea Pro Infrastructura cuprinde lucrările realizate timp de șase luni, după instalarea grinzilor: montarea predalelor, armarea, suprabetonarea apoi aplicarea hidroizolației și la final așternerea asfaltului.

Viaductul de lângă Slatina are o lungime de 1,7 kilometri, iar filmarea a fost realizată în a doua jumătate a anului trecut.

Potrivit sursei, inaugurarea porțiunii de 40 de kilometri între Balș și Slatina ar putea avea loc la sfârșitul primăverii.

Cel mai lung viaduct din România este construit la Suplacu de Barcău, el fiind proiectat să fie cea mai mare dintre structurile existente pe Autostrada Transilvania. Viaductul va traversa bazinul Suplacu, aflat la 76 kilometri de Oradea, în județul Bihor. La finalizarea lucrărilor de construcție, viaductul va deveni cel de-al doilea viaduct ca lungime din Europa (după Millau din Franța).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here