După lupte aprige cu ARACIS şi eforturi uneori supraomeneşti ale echipei manageriale a Universităţii din Piteşti, la finalul lunii aprilie a fost bifat ca fiind atins principalul obiectiv din planul de management al echipei conduse de rectorul Dumitru Chirleşan: obţinerea GRADULUI DE ÎNCREDERE RIDICAT!

„€Acum, UPIT ”€joacă în liga I” a declarat, mândru, la conferinţa de presă festivă de miercuri seară, rectorul Chirleşan.

Acest calificativ reprezintă o apreciere și o recunoaștere în cadrul comunității academice naționale, dar și internaționale, fiind cel mai înalt calificativ acordat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior. Obţinerea acestuia certifică faptul că Universitatea din Pitești este o instituție de învățământ de valoare.

Împreună cu rectorul UPIT au venit în faţa audienţei şi preşedinta Senatului, prof. univ. dr. Mihaela Diaconu, precum şi cei patru prorectori din echipa sa: Viorel Năstase, Adrian Sămărescu, Emanuel Soare şi Eduard Niţu, cu toţii parte din eforturile realizate pentru trecrea cu bine de evaluarea externă.

În ce priveşte discuţiile ce se desfăşoară la nivel naţional pe tema redistribuirii locurilor de la universităţile mari din ţară către cel mai mici sau cu o istorie nu atât de mare, rectorul Dumitru Chirleşan a ţinut să precizeze: „Universitatea din Pitești nu are niciun litigiu, nicio dispută, niciun fel de parti-pris negativ cu marile universități ale României. Am crescut cu aceste universități, mulțumesc întregii pleiade de profesori, academicieni din marile universități din jurul nostru, mulțumită cărora am crescut. Ideea care se perpetuează în presă că noi suntem pe o parte a străzii, iar Universitatea din București este pe cealaltă, este totalmente falsă. Și să nu uităm că domnul rector Mircea Dumitru a fost profesor al Universității din Pitești într-o anumită perioadă a vieții domniei sale. În ceea ce ne privește sper să probăm și peste cinci ani că merităm acest grad de încredere ridicat. Vă mulțumim tuturor celor care ați pus umărul la această poveste”.

Comments

comments