Universitatea din Pitești – contribuție importantă în organizarea „Simfoniei Lalelelor” 2022!

Programul celei de-a 45-a ediții a ,,Simfoniei Lalelelor” a prevăzut, pe lângă expozițiile florale și evenimentele artistice, și o consistentă secțiune culturală, la care Universitatea din Pitești a participat, încă din prima zi a festivalului, cu două evenimente de suflet:
  • Conferința publică „Simboluri vegetale în cultura tradițională”, susținută de către conf. univ. dr. Adrian Sămărescu și conf. univ. dr. Sorin Mazilescu – Universitatea din Pitești; https://www.youtube.com/watch?v=X7D5Tak6MD8
  • Lansare de carte – Universitatea din Pitești: „Cu cărțile pe masă”, prof.univ. dr. Ștefan Găitănaru;  „Piese dintr-un puzzle neterminat”, in memoriam Adriana Rujan; „UPIT pentru comunitate” – Reflecții pe vreme de pandemie, volum colectiv.
Evenimentele culturale marca Universitatea din Pitești au continuat și în cea de-a doua zi a ,,Simfoniei Lalelelor”, prin:
  • Conferința publică: „Oportunități de carieră și experiență studențească” – „HortiCultura”- conf. univ. dr. Cristian Popescu;
  • Atelier de creație florală – conferință demonstrativă cu inginer horticultor Mihaela Oprea.
Spațiul amenajat, în cadrul pavilionul expozițional, de către Facultatea de Științe, specializările Biologie, Ecologie și Horticultură, precum și sprijinul oferit în organizarea celor trei zile ale festivalului, prin intermediul zecilor de voluntari, coordonați de către președintele Asociației Studenților Universității Pitești, Cristian Popescu, au completat aportul deosebit al instituției care, de șase decenii, reprezintă pilonul școlii academice argeșene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.