Unicredit leasing a revenit la vânzările de dinainte de începerea crizei

Liderul pietei de leasing din Romania, UniCredit Leasing, a ajuns la finalul primului semestru din 2015 la un volum total de noi finantari (leasing financiar si operational) de 162 milioane de euro (valoare de achizitie) – cifra comparabila cu cea inregistrata in perioada similara a anului 2008.

·    Pe segmentul Auto (autoturisme si autovehicule comerciale si utilitare), compania a avut o crestere de 25% fata de perioada similara a anului trecut.

·    Atentia sporita acordata activitatii de finantare de vehicule > 3.5 tone a fost continuata si in 2015, aceasta linie de activitate inregistrand o crestere de 31% fata de S1 2014.

·    Buna performanta a vanzarilor noi a contribuit la cresterea volumului de finantari existente in portofoliu la finalul primului semestru din 2015 cu 10 % fata de S1 2014, ajungand la suma totala de 644 milioane de euro.

·    Pentru sustinerea evolutiei pozitive a activelor, la sfarsitul semestrului 1 din  2015 UniCredit Leasing si-a marit fondurile proprii, prin cresterea capitalului social la suma de 20 milioane de euro.

„Prima jumatate din 2015 a readus volumul total de finantari noi incheiate la un nivel comparabil cu cel din perioada similara a anului 2008, inainte de momentul de debut al crizei financiare internationale – in principal pe fondul rezultatelor foarte bune din segmentul auto, din agricultura, echipamente medicale si IT. Pentru UniCredit Leasing, aceste evolutii inseamna, o data in plus, consolidarea pozitiei de lider detasat al pietei de leasing din Romania” – Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here