Ungheni, prima comună din Argeş care a terminat cadastrul general

0
1178

Premieră în Argeş.

Locuitorii comunei Ungheni vor fi primii din judeţ care vor putea face înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară și eliberarea certificatelor pentru înscrierea în cartea funciară a posesorilor ca proprietari şi, după caz, a dezbaterilor succesorale.

 Practic, locuitorii din comuna Ungheni îşi vor putea face cadastrul gratuit, cetăţenii netrebuind să plătească nimic, nici pentru proprietăţile aflate în intravilanul sau extravilanul localităţii.

 

Cu siguranţă că cel mai important merit îl are primarul din Ungheni, Iulian Miu, cel care în cele două mandate a schimbat în totalitate faţa unei comune prăfuite, care în urmă cu 8 ani ajunsese Cenușăreasa județului.  Începând cu asfaltarea şi pietruirea drumurilor, introducerea apei, modernizarea școlilor, asigurarea transportului pentru toți elevii din comună, iluminatul public, construirea de poduri și podețe, atât pe drumurile comunale cât și în fața proprietăților, amenajarea cimitirelor, iar acum și cadastru gratuit şi lista ar putea continua.

 

Un alt câştig pentru locuitorii din Ungheni este şi acela că odată terminat cadastru general ei pot beneficia în continuare de subvenţiile de la APIA, care din 2017 nu se vor mai acorda celor care nu au încheiat cadastru.

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here