Unde sunt amplasate camerele video de verificare a rovinietei. Șoferii riscă amenzi de până la 4.500 de lei

2,328 views

Șoferii care circulă cu mașina pe drumurile din țara noastră fără să dețină o vinietă valabilă riscă amenzi și pot fi surprinși de una dintre zecile de camere utilizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care sunt amplasate pe mai multe drumuri naționale.

”Din 15 noiembrie, au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 13 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul căroră vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), în vederea sancționării cu amenda contravențională, conform prevederilor OG 15/2002 cu modificările și completările ulterioare”, transmit reprezentanții CNAIR. Cu alte cuvinte, conducătorii auto care sunt surprinși de autorități fără vinietă valabilă pot fi sancționați cu amenzi de până la 4.500 de lei.

Punctele de control sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Vărșand, Salonta, Borș, Urziceni, Petea, Halmeu, Galați, Oancea, Albița, Sculeni, Stânca, Rădăuți Prut și Siret. Astfel, în prezent, sunt 106 de puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deținut de CNAIR.

Comments

comments