liberaliDupă desfiinţarea USL, certificată oficial inclusiv de premierul Victor Ponta, care a ţinut să precizeze că alianţa cu PNL a murit sufocată de Crin Antonescu, pesediştii au primit undă verde să scape de liberali din conducerea instituţiilor deconcentrate din judeţ. În Argeş, seria epurărilor politice a fost deschisă cu Florin Gardin, „generalul” de la Învăţământ, pe care l-au urmat, prin demisie, din solidaritate, toţi inspectorii şcolari liberali.
Şirul a continuat cu Lulu Vasilescu, directorul Direcţiei Agricole, trimis pentru şase luni, în detaşare, tocmai la Mehedinţi. Pe scaunul său a şi fost instalat deja, doar pentru o perioadă de interimat, deocamdată, Silviu Dumitrescu. Acesta are doar 38 de ani, e licenţiat, are masterat în administraţie publică şi vine chiar din interiorul instituţiei, fiind, de mai bine de doi ani, şef serviciu în cadrul Direcţiei.  
Schimbări majore se vor face şi la Finanţe. Petre Cojocaru, şeful administraţiei Argeş, va avea, în câteva zile, alţi adjuncţi, pe funcţiile ocupate până în prezent de liberalii Cătălin Rădulescu, Marin Ţurlea şi Nicolae Burcea. Deocamdată nu se ştiu numele înlocuitorilor, însă, din câte a răzbătut din culisele discuţiilor, e musai să fie dintre cei ce lucrează deja în instituţie, nu aduşi din afară, aceasta fiind o cerinţă „expres“ de la centru!  
O altă instituţie unde se pregăteşte schimbarea este Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare Profesională, unde liberalul Nicolae Bădescu va lăsa locul de director executiv adjunctului său, Claudian Baciu. El nu va pleca însă de tot din instituţie, ci, mai mult, surprinzător, va rămâne adjunct!

Ar putea scăpa doar cei cu concurs pe post

Per total, de la instalarea la putere a USL, în Argeş, peste 30 de liberali au avut funcţii de directori sau directori adjuncţi în diverse instituţii. Chiar dacă nu s-a luat încă nicio decizie în privinţa lor, evident că, susţinuţi fiind de PNL, şi restul se aşteaptă să fie înlăturaţi din funcţii. Printre ei se numără şi Violeta Nedelcu – OPC, Adrian Stoica – DSP, Valeriu Acatrinei – Casa de Pensii, Elena Grigorescu – Agenţia pentru Prestaţii Sociale, Luminiţa Paul – Ambulanţă, Geta Armanaschi – Vamă şi Laurenţiu Achimescu – DJTS. Ar putea scăpa de înlocuire, deşi nimic nu este sigur, doar cei ce, între timp, au dat concurs pe posturile respective, devenind astfel oarecum protejaţi în cazul de înlocuire pe criterii politice. În cazul lor, ar  avea bază pentru a acţiona în instanţă, proceduri la care au mai apelat şi alţii înaintea lor, în situaţii similare.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI