Până în urmă cu un an de zile, nimeni nu a acordat o atenţie prea mare cartierului Tudor Vladimirescu din Piteşti. Nimeni nu a scos o vorbă că acea zonă este izolată de restul oraşului. Nimeni nu a plâns pe umărul celor nevoiţi să treacă zilnic peste liniile de cale ferată, prin faţa trenurilor, pentru a ajunge la staţia de autobuz din cartierul vecin, Fraţii Goleşti.

După ce a apărut vestea că într-unul dintre cele mai gri cartiere din Piteşti se va construi un mall, o pasarelă ultramodernă, blocuri noi de locuinţe, sensuri giratorii, adică o modernizare pe care nu a cunoscut-o în toată istoria sa, au apărut ecologiştii – pe post de Gică Contra – motivând că proiectul va afecta mediul înconjurător.

Aşa cum s-a procedat şi în încercarea de blocare a marilor proiecte de infrastructură din România, “ecologiştii de asfalt” au băgat la înaintare, în orice sesizare, distrugerea habitatului păsărilor care trăiesc pe lacul din apropierea cartierului Tudor Vladimirescu. De parcă mall-ul se construia pe apă şi nu pe uscat! S-au mai legat şi de pasarela pe care investitorul o va construi pe banii săi, circa 10 milioane de euro, şi o va dona apoi primăriei Piteşti, de blocurile ce se vor ridica în zonă şi de care se vor izbi păsările migratoare… Adică totul pentru stagnare într-un cartier gri în continuare, nimic despre modernizare.

După ce investitorul a răspuns şi a demontat punct cu punct toate acuzele ce i se aduceau de ecologiştii care “nu mai putea dormi noaptea de grija locuitorilor din Tudor”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis recent acordul de mediu necesar pentru Planul Urbanistic Zonal în vederea construirii complexului, precum şi a unui ansamblu rezidenţial, a unui sens giratoriu şi a unui pasaj rutier aerian pe strada Lânăriei, peste calea ferată (vezi facsimil).

Aşadar, s-a dat undă verde pentru construcţia mall-ului în Tudor Vladimirescu, a pasajului aeriean, dar şi pentru celelalte lucrări – toate prinse într-unul dintre cele mai mari proiecte de investiţii din Piteşti, circa 100 de milioane de euro.

Despre avizul dat de adevăraţii specialişti în protecţia mediului din Argeş se poate spune că este şi o palmă dată celor care doreau cu orice preţ să facă din acest mega proiect unul controversat.

Comments

comments