Un val de viroze face ravagii în rândul copiilor, în toată lumea. În România, apogeul va fi peste două săptămâni

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la un virus, care face ravagii în lume, în rândul copiilor. În mai puțin de o săptămână, paturile spitalelor de pediatrie din România s-au umplut cu copii cu bronșiolită. Iar veștile nu sunt bune! Medicii se așteaptă la o explozie a numărului de cazuri, acesta  putând ajunge la cel mai mare nivel din ultimii 10 ani.

Nici în lume lucrurile nu stau mai bine. Este stare de urgență în Franța și în Statele Unite. Iar medicii spun că la noi în țară apogeul va fi peste două săptămâni. Recomandarea este de a se evita locurile aglomerate cel puțin până în luna decembrie.

”Sunt foarte mulți copii, timpii de așteptare foarte mari, este greu și pentru noi dar şi pentru pacienți şi părinți. În general copiii sub 5-6 ani, sugarii şi preșcolarii”, spune Coman Alexandru, medic primar pediatru.

Normele de igienă trebuie respectate cu strictețe, spun medicii. Iar contactul cu persoanele care prezintă simptome de răceală trebuie evitat total.

Bronșiolita are simptome asemănătoare cu gripa sau răceala. „Febră, tuse seacă sau semiproductivă, mucişori, cu inapetenţă şi cu stare generală afectată”, explică Gabriel Nistor, medic boli infecțioase.

„La copiii mici, infecțiile virale sunt la ordinea zilei şi va fi o creştere. În următoarele săptămâni şi lunile care urmează trebuie să ne așteptăm ca această adresabilitate va creşte”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here