Un val de aer rece va ajunge peste România. Încep ninsorile

Un val de aer rece va ajunge în România, aducând cu el temperaturi scăzute în zonele în care, în acest moment, temperaturile sunt încă peste media obișnuită pentru această perioadă, anunță meteorologii.

În vestul țării, în nord și în centru vor fi lapoviță și ninsori, însă nu importante cantitativ. Valul de aer rece va fi resimțit miercuri și joi.
Veștile pentru weekend-end sunt bune însă, când temperaturile vor fi mai ridicate. Însă încălzirea vremii vine la pachet și cu ceață.
În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între  4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius. În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.

Următoarele două nopți, în special, temperaturile vor fi ușor negative, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7… -8 grade, și ușor pozitive în sudul teritoriului.

La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24

”După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare.” a continuat meteorologul, precizând că încălzirea vine la pachet cu ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here