Un val de aer polar va traversa România. Unde se răceşte vremea. Meteorologii anunță că o masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci în jumătatea de nord a țării. Valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru aceastã datã, dar se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi averse în Maramureş, în nordul Moldovei, local la deal, la munte şi doar izolat în restul teritoriului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, în special pe creste, unde va fi tare, iar la rafalã se vor depãşi viteze de 80…90 km/h şi doar pe suprafeţe mici şi la cote mai reduse în zonele joase de relief, în special în nord-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în nordul Moldovei şi 33…34 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

De miercuri, răcirea se va simți și în partea de sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

“De vineri, vremea intră într-o ușoară ameliorare, cu dimineți răcoroase, dar zilele vor fi plăcute”, mai spune meteorologii.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI