Un TIR de Terapie Intensivă Mobilă va ajunge la Spitalul Judeţean Piteşti

0
569

Un TIR de Terapie Intensivă Mobilă va ajunge la Spitalul Judeţean Piteşti. La solicitarea CJSU Argeş, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca ultima din cele patru unităţi mobile de Terapie Intensivă achiziţionate de Fundaţia pentru SMURD din donaţii să ajungă la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Fiind construite pe structura unui TIR, fiecare din aceste unităţi mobile poate fi deplasată oriunde în ţară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde este nevoie, fie ca este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) şi oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienţilor în stare critică.

Fiecare unitate este dotată cu 12 paturi având alături de gaze medicale şi toate echipamentele necesare unei astfel de secţii, respectiv ventilatoare, monitoare si injectomate.

Direcţie de Sănătate Publică Argeş va autoriza temporar unitatea pentru a putea funcţiona cât mai curând la parametri optimi iar serviciile medicale vor fi asigurate de personalul sectiei ATI a spitalului.

Iniţiativa achiziţionării TIR-urilor de ATI, lansată de Fundaţia pentru SMURD, a beneficiat de sprijinul Lidl Romania, a KMG International (Rompetrol), Crucea Rosie şi Fundatia Mereu Aproape.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here