BULETIN DE PRESĂ

Accident uşor în Câmpulung

În ziua de 19.05 a.c., pe B-dul Ion Mihalache, din Câmpulung, F.G., de 32 ani, din Poienarii de Muscel, în timp ce conducea un autoturism nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi şi a accidentat uşor pe C.F., de 84 ani, din Câmpulung, care se afla pe trotuar. Conducătorul auto nu se afla sub influenta băuturilor alcoolice. Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpulung.

Bărbat găsit decedat

În ziua de 19.05 a.c., Poliţia Mun. Curtea de Argeş a fost sesizată prin Dispeceratul Apeluri de Urgenţă 112, cu privire la faptul că pe D.N. 73 C, comuna Valea Iaşului, a fost găsit decedat B.I., de 40 ani, din Pietroşani.
La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei  Mun. Curtea de Argeş, care a stabilit că acesta împreună cu o echipă de muncitori efectua lucrări de revizie (decolmatarea rigolei de scurgere a apelor pluviale de pe marginea drumului), iar în jurul orelor 15.30, unul dintre muncitori s-a deplasat la autoutilitara de serviciu, constatând că în interiorul acesteia se afla bărbatul, pe scaunul şoferului, fără a prezenta semne vitale.
S-a luat măsura transportării persoanei la Prosectura Spitalului Curtea de Argeş, în vederea efectuării necropsiei.

Activităţi rutiere

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi Biroului Rutier Piteşti au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ocazie cu care au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.870 lei, au reţinut în vederea suspendării dreptului de circulaţie 12 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.
În seara de 19.05 a.c., agenţii de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au oprit în trafic, pe str. Calea Câmpulung, un autoturism înmatriculat în Bulgaria. La controlul efectuat, conducătorul autoturismului, O.C., de 23 ani, din Mun. Piteşti, nu avea asupra sa documentele autoturismului şi procedându-se la verificarea în bazele de date ale poliţiei s-a constatat că autovehiculul figura furat de pe raza Mun. Piteşti, din data de 18.05 a.c.. Cercetările au fost preluate de Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale.

•    
În seara de 19.05 a.c., orele 22.40, agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţie 2 Poliţie Piteşti l-au depistat în trafic, pe P.V., de 57 ani, din Mun. Piteşti, în timp ce conducea pe B-dul Petrochimiştilor, un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, pentru art. 337 C.p.

•    
În ziua de 19.05 a.c., orele 13.15, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat pe D.N.73, pe raza comunei Valea Mare Pravăţ, pe V.I., de 36 ani, din localitate, care conducea un A.T.V., neînmatriculat şi neînregistrat şi fără a deţine permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 334, 335 C.p..  

Depistaţi în timp ce sustrăgeau componente de pod

În ziua de 19.05 a.c., orele 17.30, agenţii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, au depistat pe Î.F.P., de 23 ani, P.B.C., de 22 ani şi G.A., de 24 ani, toţi din Piteşti, în timp ce încercau să sustragă prin dezmembrare mai multe componente metalice din podul situat peste râul Argeş, zona str. Depozitelor, acesta fiind parţial avariat în urma inundaţiilor recente.
În cauză s-a întocmit dosar penal, conform art. 32 raportat la art. 228, 229 C.p..

•    
Controale la centre de colectare a fierului vechi

Ofiţerii Biroului Poliţiei de Ordine Publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au efectuat un control la o societate comercială din Piteşti, cu obiect de activitate colectarea de deşeuri feroase şi neferoase, ocazie cu care au constatat mai multe nereguli, în sensul că nu a fost efectuată plata contravalorii bunurilor achiziţionate cu respectarea dispoziţiilor legale în materie fiscală şi nu există completat borderoul de achiziţie deşeuri, fapte prev. de art. 1 ind. 2 lit. a şi b şi sancţionate de art. 2 lit. d, raportat la art. 2 ind. 3, din O.U.G. 31/2011.
Societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

•    
Depistaţi de poliţişti după ce au încercat să intre într-o locuinţă

În ziua de 19.05 a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr fiind sesizaţi de G.M., de 38 de ani, din Stoeneşti, cu privire la faptul că mai multe persoane au pătruns în curte şi apoi i-au deschis geamul de la locuinţă, cu intenţia de a intra în interior, au desfăşurat activităţi specifice, ocazie cu care au fost identificaţi pe raza comunei Rucăr M.G., de 53 ani, I.M.I., de 59 de ani, I.M., de 48 ani, V.T., de 62 ani şi B.H., de 45 ani, toţi din Craiova, care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 32 raportat la art. 228, 229 C.p., iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.  

•    
Depistat de poliţişti în timp ce bracona cu plase monofilament

Poliţiştii Formaţiunii de Ordine Publică Ştefăneşti, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe marginea canalului de fugă al barajului Tudor Vladimirescu, l-au depistat  pe N.A.I., de 19 ani, din Ştefăneşti, în timp ce bracona cu ajutorul unei plase monofilament. În cauza s-a întocmit dosar penal, conform art. 56 ind. 1 alin. 1 lit. b, din L.192/2001.

•    
Activităţi silvice

Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au depistat pe F.A., de 18 ani, O.M. de 20 ani şi F.E. de 21 ani, toţi din Bughea de Sus, care transportau cu atelaje hipo, cantitatea de 3,3 m.c. lemn rotund, esenţă molid, fără documente legale de provenienţă. Cei în cauză au fost sancţionaţi conform art. 19 alin. 1 lit. b, din L.171/2010, cu amenzi în valoare totală de 6.000 lei, materialul lemnos fiind confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Câmpulung.

•    
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti au depistat pe M.G.C. de 35 ani şi C.A. de 60 ani, ambii din Davideşti, care au tăiat fără drept şi sustras din pădurea situată pe raza comunei Davideşti, un număr de zece arbori, esenţă gorun.
Cei în cauză au fost sancţionaţi conform L.171/2010, cu amenzi în valoare de 2.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 2,00 m.c. lemn foc, gorun.

   

Comments

comments

DISTRIBUIȚI