Vineri, 22 februarie, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a fost prezent la Piteşti. În Aula Universităţii “Constantin Brâncoveanu”, Băsescu, actual senator al PMP, s-a întâlnit cu peste 500 de membri ai filialei PMP Argeş.

Printre simpatizanţii şi susţinătorii lui Traian Băsescu s-a numărat chiar şi fostul primar al PSD Argeş de la Buzoeşti, Gheorghe Toma. Acesta nu a venit singur, fostul primar şi-a adus şi soţia la întâlnirea cu Băsescu.

Dacă în ultima vreme dădea impresia că se va retrage din viața politică, contextul politic actual din România l-a readus pe Băsescu în prim-planul scenei politice din România. Conform unor surse, fostul şef al statului ar putea deschide lista PMP la alegerile europarlamentare din luna mai.

Potrivit ultimului sondaj al Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) fostul președinte Traian Băsescu se bucură de o încrede de 27 la sută, peste lideri importanți ai zilei ca Liviu Dragnea 22%, Ludovic Orban 20% sau Dan Barna 17% . În aceste condiții nu miră pe nimeni faptul că fostul președinte a luat țara la picior pregătindu-se pentru alegerile europarlamentare şi după cum se vede are susţinători şi printre PSD-işti.

“PMP trebuie să obțină un procentaj cu două cifre la europarlamentare. Avem șansa să ducem în Parlamentul European trei-patru europarlamentari care să servească România și nu partidele politice din parlamentul European pentru a da bine”, a declarat Băsescu la evenimentul organizat de președintele PMP Argeș, Cătălin Bulf.

Comments

comments