La data de 30.10.2013, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA-SJA Argeş, cu sprijinul S.R.I., sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au prins în flagrant pe agentul principal de poliţie D.I. din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, Poliţia municipiului Piteşti – Secţia nr. 2 Poliţie, după ce acesta a primit cu titlu de mită, de la numitul P.G.A., suma de 1.000 lei, pentru a nu întocmi acte de constatare a unei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. În fapt, la data de 29.10.2013, lucrătorii DGA – SJA Argeş au fost sesizaţi de către numitul P.G.A. cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orelor 07.00, soţia sa, P.E.A., a fost depistată conducând pe drumurile publice un autoturism având numerele de înmatriculare provizorii expirate, de către agentul principal de poliţie D.I., care i-a pretins acestuia suma de 1.000 lei pentru a nu întocmi acte de constatare cu privire la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prev. şi ped. de art. 85 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată.
Imediat numitul P.G.A. a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, unde a formulat denunţ, iar la data de 30.10.2013 s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care asupra agentului de poliţie a fost găsită suma de 1.000 lei primită de la denunţător, agentul principal de poliţie D.I. fiind condus la sediul parchetului în vederea continuării cercetărilor.
Având în vedere probatoriul administrat, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a emis pe numele învinuitului D.I. ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă prev.  şi ped. de art. 254 Cod penal rap. la art. 7 alin. 1 din Legea nr. 78/2000, cu modificările şi completările ulterioare, urmând ca în ziua de  31.10.2013 acesta să fie prezentat Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă. Pe parcursul cercetărilor, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul  I.P.J. Argeş  şi I.J.J. Argeş. Facem precizarea că  punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.
BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Comments

comments

DISTRIBUIȚI