Un pensionar din Aninoasa şi-a donat toţi banii Spitalului Câmpulung. El vrea să cumpere incubatoare pentru nou-născuţi. Ion Cârstoiu, un pensionar de 72 de ani din Aninoasa, şi-a donat toţi banii strânşi de-a lungul vieţii, în jur de 10.000 de euro, către Spitalul Câmpulung, secţia de neonatologie.

Pentru că în tinereţe a făcut o greşeală, renuntând la copilul pe care iubita sa ar fi trebuit să îl nască, el s-a gândit că astfel va da o şansă la viaţă altor copii născuţi prematur. De aceea, a cerut conducerii spitalului să cumpere din banii săi incubatoare şi alte aparate de care este nevoie. „Datorită acestui fapt am zis să iau un incubator pentru nou-născuţi. Am considerat ca banii astia daca eu nu-i mai pot folosi, să-i folosescă pentru sănătatea oamenilor. Să fie mai cinstiţi şi să aibă grijă de semenii lor. Am fost satisfacut, am plecat aşa cu o inimă împlinită!” a declarat bătrânul după ce a donat banii.

Ion Cârstoiu a lucrat toată viaţa ca şofer iar acum are o pensie micuţă, de doar 1300 de lei, despre care spune că îi ajunge pentru nevoiele sale. Soţia i-a murit acum câteva luni şi nu are copii, dar îngrijeşte, din puţinul său, şi un adolescent cu probleme de sănătate, nepotul soţiei sale.

Gestul bătrânului care a bătut în poarta spitalului ca să-şi lase toate economiile i-a impresionat pe medici şi pe vecini. Nicolae Alexe, reprezentantul Spitalului Municipal din Câmpulung, a declarat. „Ne-a lăsat fără cuvinte. Banii vor fi folosiţi pentru doua monitoare de funcţii vitale la terapie intensivă şi pentru un generator la neonatologie”

Ca o mică recompensă, în comparaţie cu gestul imens făcut de Ion Cârstoiu, conducerea spitalului a decis ca pe incubatoarele care vor fi cumpărate din banii donaţi va fi scris numele lui. Pentru ca oamenii să nu uite că şi omenia salvează!

Comments

comments