Un nou val de frig vine peste țara noastră. Meteorologii anunță viscol și ger spre finalul săptămânii

Un nou val de frig vine peste țara noastră. Meteorologii anunță viscol și ger spre finalul săptămânii. Potrivit meteorologilor, astăzi vom avea o vreme apropiată de normalul termic, cu intensificări ale vântului la munte, însă nu la vitezele înregistrate în ultimele 48 de ore. La noapte, vor fi viteze între 70-80 km/oră pe crestele Carpaților Orientali și Meridionali și, temporar, viteze de 50-55 km/h în partea de est a țării și în zona litoralului.

Mâine voma vea parte de o vreme în încălzire, mai ales în jumătatea de sud-est a țării, chiar și în partea de sud-vest, în Oltenia și Muntenia fiind așteptate maxime la valori de 9-10 grade.

Minimele rămân pe parcursul următoarelor două nopți la valori cuprinse între -10, în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 0 grade în zona litoralului.

„De vineri, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât să consemnăm valori spre -14…-15 grade Celsius în zonele depresionare. Vântul va sufla tare în zona montană cu rafale de 80-100 de km/h la altitudini mari, unde zăpada va fi viscolită și nu în ultimul rând este posibil să consemnăm și precipitații sub formă de ninsoare, predominant în zonele intracarpatice.

Și în celelalte zone, mai ales în Banat, în nordul Moldovei, în Crișana, este posibil să consemnăm ninsori. Ne așteptăm să vedem și în partea de sud-est a țării precipitații la început sub formă de ploaie, însă în funcție de evoluția datelor meteorologice vom consemna informațiile la momentul respectiv.

Deocamdată, vom avea o perioadă mai rece, cu nopți geroase și dimineți geroase, în special în partea de vest, nord-vest, nord, nord-est a țării, precum și în zona centrală, acolo unde nu numai în zonele depresionare la acest sfârșit de săptămână și începutul săptămânii următoare este posibil să consemnăm -10 grade Celsius, ci cu o probabilitate mai mare în jumătatea de nord să avem ninsori”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.