Direcţia Agricolă Argeş are, începând din 10 iulie, un nou director exe­cutiv, după pensionarea lui Lulu Vasilescu. Este vorba despre ing. Petra Ochişor, care vine de la instituţia similară din Giurgiu, unde este director executiv, titular pe post.

Motivul pentru care ministerul a ales să aducă la Argeş pe cineva din alt judeţ este legat de iminenţa organizării unui nou concurs pe post. „Aceasta este perioada de organizare a concursurilor pentru posturile vacante, iar titularul, dl. Vasilescu, s-a pensionat. Până la ocuparea prin concurs, s-a decis astfel, ca să se evite anumite interpretări: dacă cineva era desemnat cu delegaţie pînă la organizarea concursului şi apoi participa la concurs, se dădea loc la discuţii – că la un concurs pot participa mai multe persoane. Chiar şi dl Roman (n.r. – directorul adjunct), sau oricare din instituţie, dacă i se delegau atribuţii şi dorea să participe la concurs, era considerat favorizat. Tocmai de aceea, s-a venit cu această idee a detaşării, există în Legea 188, a funcţionarilor publici, şi chiar dacă mai există şi gurile rele, noi aplicăm ce spune în lege. Şi, ca să eliminăm şi suspiciunea!” a declarat Petra Ochişor.

În ce priveşte organizarea concursului, potrivit directoarei interimare, deja au început demersurile. Detaşarea sa este de maximum 6 luni dar este posibil ca perioada să fie mult mai scurtă. Iar domnia sa a declarat răspicat că nici nu este interesată de postul de la Argeş şi nici nu ar putea să ocupe acest loc, dat fiind că deja este titular pe post la Giurgiu.

Comments

comments