Un nor de praf saharian va afecta România! Anunțul ANM privind schimbarea vremii. Sunt așteptate schimbări drastice ale condițiilor meteo în Româna. Anunțul a fost făcut luni, de Administrația Națională de Meteorologie. Se pare că un fenomen meteorologic se va abate asupra țării începând cu ziua de luni.

Fenomenul va trece pe deasupra României în zilele următoare, fiind posibil ca în atmosferă să fie detectată o concentrație mai mare de particule de praf.

Potrivit specialiștilor, fenomenul se va întinde pe cele două zile ale începutului de săptămână, luni și marți, în mare parte din țară, pentru zona de sud, sud-est, și vor fi antrenate în atmosferă particule de praf saharian.

Astfel că, circulația aerului cald, de origine nord-africană, va conține și praf, dar la altitudini mari iar marți seară, răcirea vine și cu schimbarea circulației aerului, iar praful va părăsi spațiul geografic al țării noastre, susțin specialiștii.

Totodată, meteorologii avertizează că în perioada 15 – 22 aprilie, temperaturile vor scădea drastic față de cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice iar regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile intra-carpatice şi la munte.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI