Un institut de cercetare israelian începe testarea pe oameni a unui vaccin împotriva coronavirusului. Testele vor începe cel mai probabil în luna octombrie. Institutul pentru cercetare biologică, aflat sub autoritatea Ministerului Apărării din Israel a început să lucreze la un vaccin și a efectuat deja testele pe animale.

Testele pe oameni pentru viitorul vaccin COVID-10 ar putea începe după o serie de sărbători evreiești care se încheie în octombrie, după cum a declarat ministrul israelian al Apărării, Beni Gantz. Oficialul a precizat că toate experimentele inițiale care au fost realizate cu succes dau speranță, în timp ce directorul institutului afirmă că vaccinul este excelent.

Aproape 80.000 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID în Israel

În Israel, cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 au ajuns la 78.500, în timp ce numărul deceselor legate de această boală au ajuns la 569. Informația de ultimă oră cu privire la începerea testării pe oameni în Israel pentru un vaccin COVID-19, a fost comentată, la Antena 3, în exclusivitate, de David Saranga, ambasadorul Israelului în România.

“Acest proces pentru a avea un vaccin are trei etape. Și prima etapă va începe în luna octombrie, când va fi vorba despre testarea pe oameni. Vorbim de un număr de 100 de oameni. În a doua etapă vorbim de testarea pe 1.000 de persoane. Aceste prime două etape trebuie să fie finalizate până la sfârșitul anului, până în decembrie.

A treia etapă, care este cea mai importantă, înseamnă testarea masivă pe un număr de 30.000 de persoane și ne așteptăm ca aceasta să se încheie până la sfârșitul lunii martie 2021. Asta înseamnă că toate cele trei etape vor dura cam 9 luni. Dacă Dumnezeu ne ajută și dacă ne ajută și institutul și cercetătorii, s-ar putea să avem un rezultat până la sfârșitul lunii martie a anului viitor”, a declarat ambasadorul David Saranga, la Ediția specială, moderată de Sabina Iosub.

Comments

comments