Un deputat doreşte închiderea şcolilor care nu obţin avize de la ISU şi DSP

0
90

Din cauza numărului foarte mare de şcoli şi grădiniţe fără avize, deputatul PSD Silviu Macovei propune înfiinţarea unui fond special pentru avizarea şcolilor în maxim doi ani, iar după acest termen interzicerea funcţionării unităţilor de învăţământ fără avize.

„Este inacceptabil cât de multe şcoli nu au toate avizele necesare! Vorbim de aproape 4.000 de şcoli din România care nu sunt în regulă, nu au avize ISU sau DSP şi astfel pun în pericol sănătatea şi siguranţa atât a copiilor cât şi a dascălilor!” a spus deputatul Silviu Macovei.

Deputatul doreşte înfiinţarea unui fond guvernamental destinat exclusiv pentru intrarea în legalitate a tuturor unităţilor de învăţământ.

„Cred că este necesar un fond guvernamental la nivel naţional pentru a aduce toate unităţile de învăţământ la nivelul de legalitate pentru avizare ISU şi DSP în maxim doi ani. Nu aş arunca vina pe autorităţile locale, fiindcă sunt unele, mai ales în mediul rural, care pur şi simplu nu au bani pentru a renova şcoala. De aceea este important ca avizarea şcolilor să fie un obiectiv guvernamental!”, a explicat Silviu Macovei.

Mai mult, acesta consideră că după avizarea tuturor şcolilor este necesară modificarea legislaţiei în vigoare. „Din moment ce legea prevede obligativitatea acestor avize (de la ISU şi DSP – n.r.), este cel puţin ciudat ca tot legea să dea posibilitatea ca o unitate de învăţământ să funcţioneze pe declaraţie pe propria răspundere! Este ca şi cum şcoala este o firmă pe persoană fizică! De aceea propun ca după autorizarea tuturor şcolilor şi grădiniţelor să modificăm legea astfel încât să dispară declaraţia pe proprie răspundere, dar şi să interzicem funcţionarea fără autorizaţie!” a mai explicat Silviu Macovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here