Un caz emoționant! O fată simplă, din terapie intensivă. Colonel Dr. Costin Duţu – medic primar Chirurgie generală de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central ”Dr. Carol Davila” vorbește despre un caz emoționant. Uman și sensibil, colonel medic dr. Costin Duţu descrie cazul unei tinere bolnave de cancer.

Este cheală. Este slabă, dar nu în modul în care şi-ar dori fetele de 28 de ani ca ea. Este aproape piele şi os pentru că de 2 ani nu luptă cu kilogramele în plus, cu masteratul, pentru vreun bărbat sau un post într-o multinaţională. Se bate, aşa cum poate ea, cu cancerul de col uterin în stadiu avansat. “Fii tu însăţi“? Leit motivul postărilor automotivante de pe fb? Greu, când după atâtea transfuzii nu-şi mai recunoaşte nici-o celulă din sânge.

Are o mamă al cărei gând nu este cu cine iese fiica ei, ci dacă se întoarce de la chimio, radioterapie sau din sala de operaţie. Mărimea hainelor nu o interesează, atât timp cât schimbă doar pijamale de spital. Fashion – style cu atât mai putin, nu-i va aduce niciodată proteinele de care duce lipsă. Mai are o cincime din cât avem noi oamenii “normali”. Melodii preferate? Şlagărul pe care îl aude de luni de zile, bipul monitorului, dar obligatoriu sub 120/minut, peste ritmul ăsta lumea se agită în jurul ei mai rău ca într-o discotecă. Parfumuri? Nu contează, atât timp cât nu sunt puse în aparatul din care îşi ia oxigenul. Iubire? Cine poate da, cand nu-i ajunge aerul? Prieteni? Fiecare moare singur. Cum vă simţiţi că aţi citit aceste rânduri? Rău?

Trageţi atunci aerul în piept ca şi cum AŢI ALEGE să faceţi asta”.

Colonel medic dr. Costin Duţu, medic primar Chirurgie generală
Fotografie realizată de col. Oana Ciobanu

Comments

comments